Op 22 oktober zitting Hooggerechtshof in zaak iMEGA

Online Help

 

De zitting op 22 oktober bij het Hooggerechtshof in de zaak iMEGA versus de overheid van Kentucky en gouverneur Steve Beshear, zal hopelijk uitsluitsel geven over de kwestie omtrent het claimen van domeinnamen op het gebied van kansspelen. De plaatselijke overheid in Kentucky heeft in 2008 geprobeerd om maar liefst 141 domeinnamen die op een of andere wijze gerelateerd zijn aan het aanbieden van online kansspelen en online gokken in beslag te nemen. De gouverneur Steve Beshear in Kentucky is fel gekant tegen online gokken en wilde door de inbeslagname van de domeinnamen van iMega het anti gokbeleid kracht bij zetten.

Hof van Beroep

Het Hof van Beroep heeft eerder al uitspraak gedaan in deze kwestie, waar iMEGA als winnaar uit de bus kwam. De gouverneur liet het daarbij niet zitten en vecht de uitspraak van het Hof van Beroep nu aan bij het Hooggerechtshof. Tijdens de eerste zitting van 22 oktober krijgen beide partijen een kwartier de tijd om hun standpunten ten aanzien van deze zaak toe te lichten. In de vroege ochtend van 22 oktober om 11.00 zullen iMEGA en de overheid in Kentucky lijnrecht tegenover elkaar staan.

iMEGA denkt te winnen

Joe Brennan jr. heeft verklaard dat iMega er alle vertrouwen in heeft ook deze keer het gelijk aan hun kant te krijgen. De voorzitter van iMEGA baseert het vertrouwen erop dat het wetstelsel, zoals dat in Kentucky wordt uitgevoerd, vanaf het allereerste moment in het voordeel van iMEGA is uitgevallen. Als het Hooggerechtshof nu ook de uitspraak doet, waarbij iMEGA als winnaar uit de bus zal komen, kan er helemaal geen twijfel meer bestaan. De inhoud van de rechtszaak heeft dan ook geen betrekking op het online gokken zelf of op het aanbieden van kansspelen, maar gaat puur over het in bezit hebben van domeinnamen. De rechter zal dan ook geen uitspraak doen over het wel of niet toestaan van online gokken, maar over het recht met betrekking tot de domeinnamen die gok gerelateerd zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *