Mogelijk wijziging online kansspelen in Duitsland

Casino Pro

 

In 2008 hebben de 16 Bondsstaten in Duitsland een overeenkomst gesloten op het gebied van sportweddenschappen. De overeenkomst heeft een geldigheid tot 2012 en houdt in, dat het gokken op sportwetenschappen in elk geval zolang de overeenkomst duurt in handen blijft van staatsorganisaties. Na de recente verkiezingen is er echter een mogelijke wijziging van deze overeenkomst te verwachten.

Liberalen kiezen voor vrijheid op het gebied van gokken

De liberale FPD is sterk uit de verkiezingen gekomen ten opzichte van de SPD. Jürgen Koppelin is coalitieleider van de liberalen in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. De coalitieleider is van plan om de overeenkomst in de betreffende deelstaat in elk geval terzijde te schuiven en hij zal zich bovendien inzetten om op landelijk niveau wijzigingen aan te brengen. Ten tijde van het sluiten van de overeenkomst ging de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein al met enige tegenzin akkoord.

EU niet tevreden met huidige overeenkomst

Duitsland is al eerder op de vingers getikt door de Europese Commissie aangaande de monopoliepositie van de staatsbedrijven, die de touwtjes in handen hebben op het gebied van sportweddenschappen. Ook de gokbedrijven zelf en hun vertegenwoordigend orgaan zijn natuurlijk niet tevreden met de wijze waarop een en ander nu is georganiseerd. Door de opstelling van de coalitieleider in de Duitse deelstaat zal het er zeker niet naar uitzien dat de bestaande overeenkomst na afloop zal worden verlengd, want daarvoor moet er eensgezindheid bestaan. Het lijkt erop dat de Duitse regering er geen problemen mee zal hebben als er in Sleeswijk-Holstein een wijziging komt, zodat ook aan de EU gezien kan laten worden dat er wijzigingen op komst zijn. Uiteraard zijn de bestaande organisaties, die sportweddenschappen aanbieden, niet tevreden met de opstelling van de coalitieleider. De winsten zullen in dat geval namelijk sterk verminderen en kan er toe leiden dat er een groter beroep moet worden gedaan op de staatskas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *